SMARTA RUTINER FÖR EN TVÅLKOPP

Uppdaterad: 11 dec 2020

Min hjärna går fruktansvärt fort ibland och det känns emellanåt som jag är som en blöt tvål i en tvålkopp. Jag glider lätt iväg i tanken och hittar snabbt nya idéer och lösningar. Därför klämmer jag gärna in för många saker och mitt lösningsfokus går bananas. Jag har verkligen fått kämpa med att hitta verktyg så att jag kan följa de planer jag lagt upp och bli bättre på att få saker slutförda. Jag har nu äntligen hittat ett sätt som passar mig, för att leda mig själv på ett bättre sätt.För att få en förändring i livet måste du kunna fokusera och leda dig själv, din kraft och dina beteenden exakt mot dina mål. Det är ett inner game utan några quick fix:es. Det går tack och lov att bygga rutiner som tar dig åt rätt håll. Vi har olika behov, styrkor och svagheter. Men oavsett så behöver vi rutiner.

Jag VET att det kan vara utmanande att få till, men lägg in det i dina fasta rutiner som tandborstningen.

Så här gör jag:

1. Jag "innercise" dagligen, dvs använder ett mentalt program som jag lyssnar på, ca 20 minuter om dagen. Där programmerar jag mina tankar så att jag tänker positivt och tystar den inre kritikern. Sen mediterar jag ca 20 minuter. Därefter går jag igenom mina kortsiktiga mål och min vision med livet. Allt för att påminna mig.


2. Jag har en lista (förvånansvärt nog i Excel) där jag skriver upp allt som ska göras, där jag har mina mål och där jag har en bromsalista. Bromsalistan innehåller alla saker jag INTE får starta igång eller lägga tid, varje bromsalista gäller under en begränsad tid. Denna lista måste jag gå igenom varje morgon.


3. Jag har en DAILY-lista på saker som jag vet att jag måste genomföra innan dagen är slut för att må bra och presetera på max: Sova minst 8 timmar, ta mina tillskott, träna yoga/gym/promenad, äta bra.