”Our friendship is a dream come true”

Jag fick denna vackra symbol av en av mina viktigaste vänner. Den hänger hemma vid min sminkspegel så jag ser den varje dag. Bilden är några år gammal och är från hennes uteplats i Johannesburg under ett drömlikt Macadamiaträd.


Jag älskar mina vänner och mitt nätverk av fantastiska människor som jag byggt genom åren. Jag är en driven nätverkare och tror stenhårt på att nätverk och relationer är nyckeln till allt. På så sätt kan vi må bra, växa som människor och utveckla både affärer och samhället. Nyttan kan ju vara ren vänskap. Eller en kombo av allt på samma gång. Utan gränser och stuprör.


Jag tror nämligen att våra vägar korsas av en anledning och vi möter de människor vi behöver i våra liv. Jag har nog alltid betraktat mitt nätverk på det sättet, medvetet eller omedvetet. Jag tvekar därför aldrig på att använda mitt nätverk eller att dela de kontakter jag sitter på när någon behöver. Ibland har jag varit på tok för generös och gått på rejäla smällar. Ibland har jag varit för snäv och begränsande, vilket inte heller varit bra. Jag lär mig hela tiden, men vet att ett generöst och givmilt förhållningssätt alltid är rätt. ”Om du ger, får du tillbaka” är kanske ett slitet uttryck, men det stämmer. Är du generös får du alltid tillbaka, kanske inte exakt där du trodde, men det kommer.


Mänskliga möten är ju så intressant och varje gång jag träffar en ny människa brukar jag nyfiket undra vad som kan vara meningen med den nya relationen, utan att analysera för mycket så klart. Det brukar visa sig så småningom. Alla sitter vi ju ihop och rätt vad det är så behöver vi varandra. Kanske i personliga vänskapsrelationer, kanske i affärer eller på andra sätt. Det är liksom meningen med allt tror jag. Vi behöver varandra, samarbeta och hålla ihop i ett starkt systerskap. Alla vinner på det i slutändan och vi mår bra av att känna tillhörighet med andra människor. Energi helt enkelt!


Idag har jag hjälp en vän att lösa en stor internationell affärsutmaning. Genom att just använda en av de relationer jag byggt upp i mitt nätverk. Jag satt på ”exakt rätt” kontakt, till synes helt osannolikt och kopplade ihop rätt personer, kapade flera onödiga led och nu ska utmaningen förhoppningsvis vara löst. Känslan är ju helt fantastisk när kontakter kommer till nytta och lösningar kan hittas. Vilket flow det blir!