TIPS PÅ FEM PRINCIPER FÖR DITT MINDSET

Uppdaterad: 10 nov 2020

Det är i din egen skalle som slaget står. Om du klarar att leda dig själv så är allt möjligt. Här kommer fem konkreta tips på hur du kan slipa på ditt mindset.

Ärligt talat så finns det ju många sätt att slipa på sitt mindset. Jag har kommit fram till fem principer som jag försöker hålla mig till. Hoppas du har nytta av dem!


Caroline:

"Jag har fem principer som jag navigerar med. Egentligen sex, men den sjätte är jobbig"


1. Lev ditt liv med ett syfte

Känn efter och bestäm dig för vad det är som driver dig. Jag tror att alla har ett syfte här på jorden och din uppgift är att hitta vad som är ditt. Vad driver dig? Vad brinner du för?

Det kan vara klimatet, det kan vara att vara en bra mamma till dina barn, att vara snäll mot alla du möter, starta en hjälporganisation, uppfinna ett nytt läkemedel eller att bara ha jävligt roligt. Du väljer! Du kommer känna vad som är rätt för just dig.

2. Var den bästa versionen av dig själv

Var alltid ditt bästa jag och leverera alltid allt du kan. Förkovra dig, var utvecklingsbar. Sträva efter att vara i god fysisk, mental och andlig form. Det gör att du alltid både använder din förmåga och att du ständigt växer som människa.

3. Ha en inställning att allt är möjligt

Var öppen, positiv och se allt som en möjlighet. Då kommer du att klara alla motgångar du stöter på och du blir lösningsfokuserad. Ett öppet sinne gör också att du får nya möjligheter och lösningar. Inget kan stoppa dig.

4. Ge aldrig upp

Ge dig inte om du är övertygad om att du är på rätt spår. Kämpa om du måste, hitta nya vägar. Det kommer bra och dåliga dagar med bättre och sämre resultat. Men det blir alltid en ny morgon och därmed en möjlighet till nya tag. Försök igen.

5. Zooma ut

Vid varje utmaning eller möjlighet är det smart att zooma ut och sätta saken i relation till annat. Då får man en större bild och kan göra klokare bedömningar. Perspektiv är bra att hitta, det är lätt att låsa fast sig och fastna i en för snäv analys. Om man tänker större, fattar man bättre beslut.

(Det finns en sjätte princip som heter ”Sitta still i båten”, men det är så fruktansvärt jobbigt och tråkigt. Vid stora beslut är det smart, men olidligt tycker jag)