Tillbaka till bloggen

Det här med veckopeng...

livspusslet Sep 17, 2022

Veckopengsnivån är en svår puck tycker jag. Vilken nivå ska den ligga på och vad ska den täcka? Kan erkänna att det helt gått åt skogen med 9-åringens veckopeng, då han förhandlat upp den till en orimlig nivå på 100 kr i veckan. Då ingår visserligen en muta för att få honom till fiollektionerna, men ändå. Jag har dessutom svårt att sätta gränserna för vad som ska ingå i den summan. Godis, spel, prylar? Han är en grym förhandlare och för tillfället ingår inte lördagsgodis, det betalar jag extra. Varje förhandlingsomgång slutar alltid med att jag sitter på läktaren i flätor och käkar sockervadd.    

Nyligen har han dock mycket moget planerat och genomfört en plan där han sparade, jobbade och önskade sig födelsedagspengar för att köpa en egen dator, vilket han lyckades med. Så han verkar ha greppat hur intäkter fungerar och han kan uppenbarligen både hushålla och genomföra en plan in i kaklet. Han har dessutom nyligen haft en omfattande genomgång med mig om hur man tjänar pengar på Youtube. Han lät ungefär som en av mina kunder som la upp en affärsplan. Jag var helt hjärntrött efteråt. 
Så för att utveckla ett ekonomiskt sinne kanske inte veckopengsnivån spelar så stor roll. Kanske mest för min egen plånbok.  

Missa inga inlägg!

Få alla inlägg direkt i din inbox via Carolines inspirationsbrev. 

Du kan avregistrera när du vill och din adress lämnas inte vidare till tredje part.